BWA derde in ‘duurzame innovatie’ top 4 van Squarewise

BWA uit Purmerend won eerder dit jaar al de prestigieuze WssTP European Water Innovation Award 2015 voor de ontwikkeling van CellCap, een proces gebaseerd op fijnzeeftechniek, dat deze vezels op ingenieuze wijze uit het rioolwater zeeft. Nu is BWA door Squarewise uitgeroepen tot derde beste, duurzame én innovatieve MKB-bedrijf!

Squarewise

Squarewise is een strategisch adviesbureau met een focus op innovatie en een passie voor duurzaamheid. Vanuit het geloof dat duurzame strategieën de kern zullen vormen voor toekomstige businessmodellen is Squarewise van mening dat bedrijven duurzame doelstellingen zouden moeten omarmen in hun bedrijfsvoering, net zoals zij doen met doelen op het gebied van winst, maatschappij en organisatie.

Gedreven door duurzaamheid

Op de dag van de innovatie publiceerde de Kamer van Koophandel de jaarlijkse top 100 van meest innovatieve MKB bedrijven. Dat riep bij Squarewise de vraag op; wordt die innovatie in het merendeel van de gevallen gedreven door duurzaamheid? Zij namen de top 100 onder de loep en kwamen tot onze ‘duurzame innovatie’ top 4.

Circulariteit loont

Squarwise: ‘Onze derde plaats gaat naar ScreenCap, een technologie die cellulose (oud wc-papier) uit rioolwater filtert en hergebruikt. Een bedrijf dat laat zien dat circulariteit loont, verdient een plaats in onze top 3! De business case snijdt aan twee kanten; er wordt geld verdiend met de producten die gemaakt worden van het herwonnen materiaal, maar belangrijke bijkomstigheid is dat het zuiveringsproces op deze manier efficiënter en dus goedkoper wordt. Er is daarom grote interesse in de technologie van Screencap. Het bedrijf won de WssTP European Water Innovation Award 2015. Bij ons winnen ze de derde plek omdat economisch en ecologisch voordeel bij hen hand in hand gaan en omdat ze hun eigen selffulfilling prophecy creëren; waterschappen en waterzuiveringsbedrijven staan te springen om het tot een succes te maken!’