Conferentie Blauwe Economie

Als gouverneur van Rotary district Noord-Holland – in totaal 80 Rotaryclubs - was het de taak aan Jan Lucas Ket van Rotary Purmerend om de jaarlijkse Districts Conferentie te organiseren. De oud-kinderarts van het Purmerendse Waterlandziekenhuis vertelt: ‘Tijdens een seminar woonde ik een lezing bij van Gunter Pauli, de bedenker van de Blauwe Economie. Ik was hier zo ontzettend van onder de indruk dat ik het onderwerp als thema voor ons congres koos.’

Blauwe Economie

Blauwe Economie is in het kort een andere manier van economisch denken, waardoor een duurzame samenleving voor onze volgende generaties te bereiken is. ‘Deze denkwijze wijst ons op lokale kansen en ziet creatieve oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld energie en huisvesting door kennis te bundelen en samen te werken’, legt Jan uit. ‘Heel simpel, maar zo doeltreffend. En het is ook precies waar Rotary voor staat’.

Conferentie en innovatiemarkt

Door onder meer de medewerking van de leden van Rotary Purmerend, Gunter Pauli zelf en theater de Purmaryn kon de conferentie, ondanks het beperkte budget, met succes georganiseerd worden. Op het Waagplein was op deze dag ook een speciale innovatiemarkt ingericht met allerlei demonstraties en exposities op het gebied van (Nano)technologie, die voor iedereen gratis te bezoeken was.

Priknick

Maar Rotary Purmerend doet meer. Dit jaar organiseerden zij de allereerste priknick. Een dag waarop samen met inwoners van de stad zwerfafval geraapt werd. Als beloning werd het evenement afgesloten met een picknick met muziek in het Leeghwaterpark. Het evenement bleek een groot succes!

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.rotary.nl/purmerend.