Duurzaam in de klas

Duurzaam in de klas? Jazeker... Energieke scholen biedt een lesprogramma waarbij leerlingen in het basisonderwijs zelf aan het werk gaan om hun school energiezuiniger én gezonder te maken. Met de verschillende modules kunt u als school zelf het programma kiezen dat het beste past.

Maar ook Natuur- en Milieueducatie biedt lessen en activiteiten: GroenGelinkt. Natuur, water en energie staan daarbij centraal.

Les van de wethouder

Op 15 februari 2019 was het Warmetruiendag, het jaarlijkse initiatief van Klimaatverbond Nederland om energiebesparing in het zonnetje te zetten.15 februari ging de verwarming in het stadhuis daarom naar beneden en wethouder Paul van Meekeren ging vrijdag langs bij de kinderen van groep 8 van OBS Wheermolen. Hij sprak met de leerlingen over duurzaamheid, en het belang van isoleren. Met het aantrekken van een warme trui isoleer je in feite je lichaamswarmte. Door de verwarming lager te zetten en een warme trui aan te trekken, gaan we energieverspilling te lijf en verlagen we de CO2-uitstoot met maar liefst 6% per graad die de verwarming lager wordt gezet.

 Vind je het leuk als de wethouder jouw klas ook een gastles komt geven? Bijvoorbeeld op de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober? Laat het ons weten via duurzaam@purmerend.nl.