Eerste E-laadpaal in Purmerend

In 2012 ruilde Rob Vermeulen uit Purmerend zijn wagen op diesel in voor een elektrische auto. De eigenaar van een detacheringsbureau in technisch personeel koos om verschillende redenen voor een elektrische variant.

Groener rijden

Rob Vermeulen: ‘Allereerst was het op dat moment fiscaal erg aantrekkelijk. Daarnaast zocht ik naar een manier om groener te rijden, want ik maak behoorlijk wat kilometers. Nu ik elektrisch rijd, is het ook echt een sport geworden om zoveel mogelijk ‘schoon’ te rijden.’ In Amsterdam, waar mijn bedrijf gevestigd is, waren er al snel diverse oplaadpunten in de buurt. In mijn woonplaats Purmerend was dit nog niet het geval. En, omdat ik geen mogelijkheid had, om mijn auto op eigen terrein op te laden, was ik daar wel op aangewezen. Ik was destijds dan ook de eerste Purmerender die via de gemeente een openbaar oplaadpunt aanvroeg.

Oplaadpunt voor algemeen gebruik

De gemeente Purmerend koos er uiteindelijk voor om een oplaadpunt bij het gemeentehuis te installeren voor algemeen gebruik. Omdat er nog geen alternatief was, maakte ik veel gebruik van deze mogelijkheid, al betekende dat voor mij zo’n tien minuten lopen naar mijn woning. In de tussentijd zijn er gelukkig veel meer openbare oplaadpunten in Purmerend bijgekomen.'

Leefbaarheid en uitstraling

‘Elektrische auto’s zijn stil en schoon, vooral in de jachtige stad is dit echt een verbetering’, pleit Rob Vermeulen. ‘Ik hoop dat de gemeente dit wil stimuleren, ook door meer laadpunten aan te brengen. Het komt tenslotte de leefbaarheid en uitstraling van de stad ten goede.’ Meer informatie vindt u op de website van de gemeente.