Eerste quickscan duurzaamheid

Een artikel in de lokale krant over een kosteloze duurzaamheidscan voor bedrijven wekte de interesse van André Stokman, productiemanager bij Holland Mechanics: ‘Wij zijn als bedrijf uiteraard geïnteresseerd naar mogelijkheden om energie te besparen. Door een kostenbesparing op dit gebied kunnen wij concurrerend blijven in de huidige markt. Bovendien helpt het ons om maatschappelijk te kunnen ondernemen.’

Gratis aangeboden

In 2015 en 2016 zijn in totaal 200 gratis duurzamheidscans aangeboden aan Purmerendse bedrijven, een initiatief van de gemeente Purmerend en Stadsverwarming Purmerend (SVP). André Stokman: ‘Wij werden door de gemeente Purmerend in contact gebracht met het uitvoerende adviesbureau Klimaatroute en een afspraak was snel gemaakt.’ Holland Mechanics, al ruim 40 jaar producent van machines om gespaakte wielen te produceren, werd uitgebreid onderzocht.

Concreet en praktisch

De opname resulteerde binnen korte tijd in een praktisch rapport, dat door het bedrijf zeer goed werd ontvangen. ‘Het rapport bevatte zeer concrete en praktische aanbevelingen’, licht André Stokman toe. ‘In totaal kwamen er in ons bedrijf vijftien besparingspunten naar voren die over meerdere jaren kunnen worden toegepast. Ook waren er een aantal relatief eenvoudige suggesties opgenomen, die vrij makkelijk en snel te realiseren zijn. Dit maakte het onderzoek voor toen, maar ook voor nu en in de toekomst van grote waarde voor onze organisatie’. Meer informatie over Holland Mechanics: www.hollandmechanics.com.