Extra subsidie elektrische bestelauto in de omgeving van Amsterdam

Ondernemers afkomstig uit buurgemeenten van Amsterdam kunnen profiteren van een extra subsidie van maximaal € 5.500 voor de aanschaf van een nieuwe 100% elektrische bestelauto. Voorwaarde is wel dat ondernemers wel minimaal drie keer per week binnen de stadsgrenzen Amsterdam rijden.

‘Subsidieverdubbelaar’

Er bestaat al een regeling van € 5.000 subsidie voor de aanschaf van een nieuwe E-bestelauto voor ondernemers die minimaal 8.000 kilometer per jaar afleggen binnen Amsterdam. Ondernemers die aan alle voorwaarden voldoen, kunnen gebruik maken van beide regelingen en ontvangen dan maximaal € 10.500 subsidie. 

Projecten elektrisch rijden & laden

Elektrisch vervoer is goed voor het klimaat, de luchtkwaliteit, leefbaarheid, vestigingsklimaat én de werkgelegenheid. Projectbureau MRA-Elektrisch geeft ondernemers werkend of gevestigd in onder andere de omliggende gemeenten van Amsterdam ondersteuning bij de aanschaf van elektrische voertuigen, het plaatsen van laadpalen en/of projecten op het gebied van elektrisch rijden in combinatie met duurzaam opgewekte energie. 
Meer informatie