Grote regionale duurzaamheidsbeurs

Maar liefst 50 specialistische ondernemers komen zaterdag 22 april naar art hotel Spaander in Volendam om hun nieuwste producten te tonen op het gebied van duurzaamheid. De slogan is ‘noodzakelijk, inspirerend en winstgevend’. De beurs is gratis en vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur.

Om 11.00 uur verricht wethouder Runderkamp van Edam-Volendam de officiële opening en om 13.00 uur vertelt gedeputeerde Jaap Bond over het belang van ieders betrokkenheid bij duurzaamheid. De bekende weerman en bevlogen klimaatkenner Reinier van den Berg en andere deskundigen geven in aparte zalen interessante presentaties. In alle zalen van het hotel staan stands, terwijl op het parkeerterrein van art hotel Spaander de nieuwste modellen elektrische auto’s en fietsen worden getoond.

Totaalbeurs                                                      

Op de beurs zijn stands in de categorieën: energie, hergebruik, voeding en natuur en mobiliteit. U ziet de nieuwste producten op het terrein van isolatie en krijgt van specialisten informatie over gebruik van nieuwe energiebronnen, zoals zon en wind. U wordt geïnspireerd  door de kracht en smaak van streekproducten en het inkopen van 100% recyclede huis-tuin-en-keukenproducten. Het tegengaan van ‘plastic soep’, het laten repareren van kapotte spullen en het positieve effect van groen in uw omgeving: enthousiaste streekgenoten vertellen u er graag over. Daarnaast zijn er stand van natuurorganisaties en een boekhandel. Kortom: een informatieve en gezellige totaalbeurs voor iedereen die wil bijdragen aan een beter milieu en wil besparen op zijn uitgaven.

Aanwezige standhouders

De volgende bedrijven zijn aanwezig:

Energie: Aerotherm; Architectenbureau Wennekers; Bij ’t Vuur Elektra; BKS Spouwisolatie; Duurzaam-aan; Duurzaam bouwloket Purmerend, Beemster, Edam-Volendam; Electro 2000 Installatietechniek; Engberts Elektrotechniek; Libra; Mercuur Bouw; Sunforce; TIB M. Wouda; Van der Bron; Zonnepanelen Volendam.

Hergebruik: De Graaf Duurzaam en het Repaircafé Edam-Volendam.

Voeding en Natuur: Boeren en Buren; Beemsterlants varken de Rode Os; Eerlijk en Heerlijk Van Berge; Engberts Hoveniers; Kangen Water Nederland; Biologisch-dynamisch bedrijf Sonnevanck en Werkgroep Groen.

Mobiliteit: Dusseldorp BMW; Fietsenspeciaalzaak Ronald Schot; Herman Schilder Nissan; Louman Toyota; P. Ursem Mitsubishi en Hyundai; Ton Koning Tweewielers; Ton van Kuyk Volvo

Diverse: Boekhandel Het Leesteken; Het Rode Kruis; Milieudefensie; Rabobank Waterland.

Lezingen

In de Klipperzaal van art hotel Spaander zijn vanaf 13.00 uur diverse lezingen door bekende specialisten, zoals RTL4-weerman Reinier van den Berg en de enthousiaste ‘zwerfinator’ Dirk Groot.

De Catalina komt ook! Maak kans op een vlucht!

Het beroemde historische watervliegtuig De Catalina maakt op deze beursdag een aantal vluchten met liefhebbers boven het IJsselmeer en interessante ‘duurzaamheidslocaties in de regio, zoals de windmolens en de energieweide in Purmerend. Als bezoeker maakt u ook kans op een vlucht. U hoeft alleen maar te komen en uw telefoonnummer op te geven, zodat u mogelijk gebeld wordt… Uw vlucht is dan om 14.00 uur. Opstappen op parkeerterrein van Spaander.

Organisatie

De beurs wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam en Beemster.

Parkeren

Bij goed weer is een mooie rit met de fiets het meest aan te raden. Auto’s kunt u parkeren bij het Marinapark aan het zuideinde van Volendam, in de parkeergarage Kielstraat of op parkeerterrein bij Zorgcentrum Gouwzee/Nicolaashof.

Meer informatie

Bij Wil Spanjer, wilspanjer@quicknet.nl, 06 2320 4240 of kijk op facebook.