Nachtwandeling Purmerbos: een unieke ontdekkingstocht!

28 oktober, 2017 - 20:00 tot 22:00

Tijdens de 'Nacht van de Nacht' gaat IVN Waterland weer op pad in het Purmerbos.

De duisternis, gekraak van takjes, vreemde geluiden, geritsel tussen de struiken of juist stilte. Hoe ervaren we het om in het bijna donker door het bos te lopen en welke zintuigen worden geprikkeld om onze weg in het donker te vinden? Donkerte met wat lichtschijnsel op de achtergrond van een huis of een lantaarn. Is al onze verlichting wel nodig; moeten alle gebouwen wel worden verlicht in de nacht, moeten alle wegen wel de gehele nacht worden verlicht? En belangrijk, wat is het effect van al het licht op de natuur, op mens en dier?

Waarom kunnen wij zo slecht zien in het donker en kunnen de dieren die in de nacht actief zijn dat wel? Welke nachtdieren kunnen we tegenkomen?

Wandel mee en hoor en zie het met de natuur in het bos is gesteld op deze avond. Vleermuizen, vlinders en andere insecten, planten, zoogdieren, vogels. Maar misschien zijn er ook wel andere vormen van leven te bespeuren in het bos. Durf jij het aan?

Deelname vanaf 10 jaar, kosten € 2,50. Aanmelden bij IVN Waterland, Louis Boersma 0299-425554 of via voorzitter.ivn.w@gmail.com. Kijk voor meer informatie en alle activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht op de website.