Provincie verdubbelt crowdfunding voor natuur

Heeft u plannen voor stadsnatuur, een bijenlint, een tiny forest of een ander natuurinitiatief in Noord-Holland dan kunt u maximaal € 5.000,- ontvangen van de provincie mits u de andere helft via crowdfunding ophaalt. Tijdens deze ‘verdubbelaar’ actie werkt de provincie Noord-Holland samen met het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) én het crowdfundingplatform 'Voor je Buurt'. Zij organiseren ook een reeks workshops om u op weg te helpen met het starten van een crowdfunding campagne.

De website crowdfundingvoornatuur.nl is niet alleen bedoeld om geld op te halen. Crowdfunding kan ook bijdragen aan meer draagvlak, meer bewustwording in de omgeving en meer betrokkenheid bij het initiatief. Provincie Noord-Holland wil met de ‘verdubbelaar’ initiatiefnemers een steun in de rug geven.

Workshops

IVN organiseert in september en oktober een workshopreeks voor begeleiding van crowdfunding, het opzetten van uw initiatief en contact met andere initiatiefnemers. De workshops zijn bij IVN in de Hortus Botanicus in Amsterdam en deelname is geheel gratis.