Subsidie zonneboilers fors verhoogd

Met ingang van 1 januari 2017 wordt de subsidieregeling op de aankoop van een zonneboiler fors verhoogd. De subsidie op een zonneboiler voor vier personen stijgt van 1.000 naar 1.500 euro. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heeft berekend dat het rendement van een investering in een zonneboiler met subsidie vergelijkbaar is met een rente van drie procent op een spaarrekening.

Een zonneboiler kost met subsidie zo´n 1.800 euro en bespaart ongeveer de helft op de kosten voor warm water, zegt Milieu Centraal. Een huishouden van 4 personen met een hr-combiketel als naverwarmer bespaart daarmee zo'n 200 m3 gas, ofwel 130 euro per jaar aan gaskosten. Daarvan blijft zo'n 110 euro over als de elektriciteitskosten voor de pomp en onderhoudskosten betaald zijn.

Stadsverwarming

Ook als je aangesloten bent op Stadsverwarming kan een zonneboiler interessant zijn. Of combinatie mogelijk is hangt voornamelijk af van de binneninstallatie. Wil je weten of een zonneboiler voor jou mogelijk en interessant is? Neem dan contact op met een door Stadsverwarming erkend installateur. Zij kunnen je een passend advies geven.

Winst voor klimaat

Een zonneboiler zorgt voor minder CO2-uitstoot door de gasbesparing en is daarom goed voor het klimaat. Een huishouden van 4 personen bespaart zo’n acht procent op haar jaarlijkse CO2-uitstoot van het energiegebruik.

Meer informatie over de zonneboiler en de subsidieregeling is te vinden op www.milieucentraal.nl/zonneboiler