Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren open

Op woensdag 1 juli om 09:00 uur opende de regeling Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze regeling is voor particulieren die een volledig elektrische personenauto in de kleinere of compacte middenklasse kopen of leasen. De subsidieregeling is voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s. De overheid wil hiermee schoon vervoer stimuleren en op termijn toegankelijk maken voor iedereen.

Budget en subsidiebedragen

Het budget voor nieuwe elektrische personenauto’s is € 10 miljoen en voor gebruikte elektrische personenauto’s € 7,2 miljoen. De jaarbudgetten voor 2021 en later volgen.

Voor 2020 en 2021 zijn de subsidiebedragen voor elektrische personenauto’s die aan de voorwaarden voldoen: Voor een gebruikte elektrische personenauto koop of private lease € 2.000. Voor een nieuwe elektrische personenauto koop of private lease is dat € 4.000.

Veel aanvragen voor nieuwe elektrische auto's

Er worden veel aanvragen gedaan, voornamelijk voor nieuwe elektrische personenauto’s. De stand op 6 juli 09.00 uur is 2.094 aanvragen voor nieuwe auto’s en 732 aanvragen voor gebruikte auto’s. Dit betekent dat het jaarbudget 2020 voor nieuwe elektrische auto’s bijna is overtekend. Dient men een aanvraag in nadat het jaarbudget op is, dan wordt de aanvraag doorgeschoven naar 2021. Dit geldt uiteraard alleen als er nog voldoende budget beschikbaar is in het volgende jaar. Aanvragen worden niet meer dan 1 kalenderjaar doorgeschoven.

Meer informatie en subsidie aanvragen