Uw eigen zonnepaneel op het dak van het stadhuis?

Zon op stadhuis Purmerend

Zon op stadhuis Purmerend is een initiatief voor coöperatieve zonne-energie door middel van zonnepanelen op het dak van het stadhuis. Sinds de ondertekening van de intentieovereenkomst hebben zich al vele geïnteresseerden gemeld. Op het dak van het stadhuis is in totaal plaats voor 250 panelen. Er is al ingeschreven voor 200 panelen. Dus meldt u snel aan, want ‘vol = vol’.

Het initiatief is bedoeld voor inwoners van Purmerend en Zuidoostbeemster die wel zonnepanelen willen, maar deze niet op hun eigen dak kunnen plaatsen. Bijvoorbeeld omdat zij geen eigen huis hebben, omdat hun dak niet geschikt is of omdat ze niet beschikken over de benodigde financiële middelen voor eigen zonnepanelen.

Haalbaarheidsonderzoek

Bewonerscoöperatie ‘Opgewekt in Purmerend’ (OiP) exploiteert de zonnepanelen en is bezig met de afronding van een haalbaarheidsonderzoek. Wethouder Mario Hegger hoopt dat het haalbaarheidsonderzoek een positief resultaat oplevert. "Wij willen als gemeentebestuur heel graag instemmen met het beschikbaar stellen van het dak van het stadhuis aan onze inwoners via OiP. We zijn blij met het initiatief en de vasthoudendheid van Opgewekt in Purmerend. Met elkaar moeten we investeren in duurzaamheid en daarvoor zijn initiatieven vanuit het maatschappelijk veld onmisbaar. Deze zonne-coöperatie is daar een mooi voorbeeld van."

Meer informatie en vrijblijvend inschrijven www.opgewektinpurmerend.nl.