Wandel mee met de schone lucht wandeling!

Bent u ook nieuwsgierig naar of ongerust over de luchtkwaliteit in Purmerend? De werkgroep Schone Lucht nodigt u uit voor een wandeling op zaterdag 6 oktober 2018 door het centrum van Purmerend waarbij op verschillende punten wordt gemeten wat de hoeveelheid fijnstof is en wat de hoeveelheid stikstof is.

Verzamelen om 13:30 bij lunchroom De Oorsprong, Peperstraat 23 in Purmerend. Hier krijgt u van een kopje koffie of thee aangeboden en wordt u iets meer verteld over eerdere metingen van de luchtkwaliteit.

Rond 14:00 vertrekt de wandeling door Purmerend die om omstreeks 15:30 eindigt op de Koemarkt. Daar krijgt u opnieuw een consumptie aangeboden en wordt kort geëvalueerdwat de uitkomsten van de metingen zijn. Wethouder milieu. Paul van Meekeren, is uitgenodigd om in te gaan op de luchtkwaliteit nu en in de toekomst in Purmerend. Om 16:00 uur eindigt het programma.

De werkgroep Schone Lucht is een samenwerking van Milieudefensie Purmerend en de Fietsersbond Purmerend. Het Longfonds ondersteunt de actie van harte. Graag aanmelden via purmerend@milieudefensie.nl of bij waterlandfietsersbond@hotmail.nl. Mocht de wandeling wegens slecht weer geen doorgang kunnen vinden, dan wordt u dat kort van tevoren gemeld en een andere datum voorgesteld.