Wonen en (ver)bouwen

Als u van plan bent om uw woning te verkopen, dan bent u tegenwoordig verplicht een energielabel te geven aan de koper. En dat kan in deze tijd gunstig zijn! Een beter energielabel maakt de woning aantrekkelijker voor de koper. Dat kan dus van invloed zijn op de uiteindelijke verkoopprijs. Een groen label kan de verkoop van uw woning zelfs bespoedigen. Maar ook voor de koper is het erg interessant om een inschatting te kunnen maken van de energiekosten. Verhuurders zijn eveneens verplicht om een afschrift van het energielabel aan de huurder te geven. Handig om te weten dus. Op de speciale website van de Rijksoverheid vindt u alle informatie. Hier kunt u ook uw energielabel aanvragen.

Duurzaam Bouwloket Purmerend

Voor al uw vragen over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen, energie opwekken en subsidiemogelijkheden kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket Purmerend. Het digitale loket van de gemeente staat borg voor professioneel, onafhankelijk en gratis informatie en advies.

Wilt u weten hoe u als woningbezitter gebruik kunt maken van het Duurzaam Bouwloket? Bekijk het introductiefilmpje. Vragen kunt u stellen door een contactverzoek achter te laten bij de bouwkundig adviseurs via de website of telefonisch: 072-7433956. Maar u kunt ook direct een offerte opvragen van een regionale onderneming. En wilt u op de hoogte blijven over subsidies en lokaal nieuws, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief van het Duurzaam Bouwloket via het aanmeldformulier o.v.v. aanmelding nieuwsbrief. Of blijf op de hoogte via facebook.

De Groene Menukaart

Woont u in een monumentaal pand en wilt u gaan verduurzamen? Dan kunt u voor onafhankelijk advies terecht bij de samenwerkingspartner van de het Duurzaam Bouwloket Purmerend: De Groene Menukaart. Deze partij is gespecialiseerd in het verduurzamen van historische panden. Ook de toolkit erfgoed helpt bij duurzame verbouwing van monumenten.