Woninginrichting en kleding

Ook door hergebruik van spullen spaart u het milieu. Uitgekeken op uw bankstel? Gun uw spullen een tweede leven. Of kijk zelf of u die leuke kast, dat speciale handtasje, die mooie jas of die extra televisie voor op de slaapkamer ook tweedehands kunt krijgen. En dat helemaal gratis! www.gratisoptehalen.nl

Liever in de winkel kijken? Dat kan. Noppes Kringloopwinkel is een begrip in Purmerend. U zult zich verbazen wat u hier allemaal kunt vinden voor een hele leuke prijs! En nog veel meer tips over hoe u uw aankopen duurzaam kunt doen vindt u op de website van Milieu Centraal.

Kledingkast opruimen? Gooi kleding en schoenen die u niet meer aantrekt niet in de afvalcontainer. De Stichting Bim Bam zamelt vijf keer per jaar huis aan huis textiel in. Ook staan er 11 speciale inzamelcontainers in de stad. Milieuvriendelijk en de opbrengsten gaan naar het goede doel!

Kids groeien snel en dat merkt u in uw portemonnee als u iedere keer nieuwe kleding moet kopen voor uw kroost. Hulaaloop verhuurt kinderkleding! Handig.

Oud en versleten

Is ook oud, versleten en kapot textiel welkom voor hergebruik? Ja zeker! Ook dit textiel kan prima gerecycled worden. Er wordt vilt, vulmateriaal en geluidsdemping van gemaakt. Het mag dus ook gewoon in de inzamelcontainer.