Zonnepanelendak van Rijser

Op het dak van het op industrieterrein De Baanstee gelegen Rijser Grafische Communicatie prijken maar liefst bijna 100 zonnepanelen. Het bedrijf, al ruim 75 jaar in Purmerend gevestigd, heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan.

Denken in oplossingen

Directeur/eigenaar Martijn Rijser: ‘We proberen bij onze bedrijfsvoering zoveel mogelijk in milieuvriendelijke en duurzame oplossingen te denken. Zo werken we bijvoorbeeld al jaren met FSC-papier, speciaal papier met het milieukeurmerk. Ook wordt er drukinkt op basis van plantaardige oliën gebruikt en hebben we oplaadpunten voor elektrische auto’s op ons parkeerterrein geïnstalleerd. Op deze manier kunnen wij onderscheidend werken en dragen we tegelijkertijd bij aan een beter milieu.’

Binnen twee maanden

Toen er plannen waren om te investeren, kwam het idee om zonnepanelen te installeren al snel naar voren. ‘Samen met Knook Totaaltechniek in Purmerend en installateur Sunforce uit Oosthuizen werd onze wens verder ontwikkeld en al binnen twee maanden was de installatie een feit’, vertelt Martijn Rijser.

Vijf jaar

Door een extra fiscaal voordeel leverde het project nog een bijkomend financieel voordeel op voor het bedrijf. Martijn Rijser: ‘De investering zal in ongeveer 5 jaar worden terugverdiend. Op deze manier besparen we op een duurzame manier relatief eenvoudig op onze energiekosten.’ Meer informatie over Rijser Grafische Communicatie vindt u op www.rijser.nl.