24px

Baby groente tas festival

Baby Groente Tas Local Food Festival

Jouw gezin woont in een voedselparadijs! Van kersen tot komkommer, koffie en koekjes, het wordt allemaal gemaakt bij jou om de hoek. Laat je verwennen op lekkers uit de buurt tijdens het Baby Groente Tas Local Food Festival op woensdag 31 augustus, van 9.00 tot 13.00 uur, in het Leeghwaterpark. Op het festival vind je gratis verwenactiviteiten voor papa, mama en kleintjes tot 4 jaar. Opa, oma, vrienden en familie zijn ook welkom. En de toegang is gratis. Meld je vooraf wel even aan. Dan weten we meteen hoeveel goede koffie we moeten bestellen! Meer over het festival en aanmelden.

 

YourChoice

YourChoice: verrassend duurzaam en gezond uit eten

Gezond en lekker eten met zoveel mogelijk lokale ingrediënten moet makkelijk verkrijgbaar én betaalbaar zijn. Daarom loopt in juli en augustus de campagne YourChoice. Maak de keuze voor een duurzame en gezonde maaltijd met producten uit eigen regio. De campagne is een initiatief van gemeente Purmerend in samenwerking met Spurd en begeleid door Greendish. In juli en augustus staat bij de YourChoice-restaurants in Purmerend en Beemster een duurzaam en gezond gerecht op de menukaart, bereid met lokale producten: YourChoice! Lees meer over YourChoice en de deelnemende restaurants.

Cirtec award

CirTec winnaar van WEX Global 2022 Award

Internationale erkenning voor CellCap technologie, waarmee kwalitatief hoogwaardige grondstof van gebruikt toiletpapier wordt onttrokken uit rioolwater. Tijdens de WEX Global 2022 conference in Valencia (Spanje) werd de technologie waarmee CirTec cellulose, het basisbestanddeel van toiletpapier, uit rioolwater haalt door een jury van experts uit de sector tot winnaar uitgeroepen van de WEX Global 2022 Award voor circulaire water technologie. Deze technologie wordt ook toegepast in de waterrioolzuivering in Zuidoostbeemster. Meer over de award en CirTec.

Stekkerdoos

TIP van de maand: voorkom sluipverbruik

Door sluipverbruik te voorkomen, kun je heel wat energie besparen. Zeker met de huidige energieprijzen. Sommige, vooral wat oudere, apparaten gebruiken nog steeds stroom, ook als ze op stand-by of uit staan. Bij nieuwe is dit minder vaak het geval, omdat de EU inmiddels regels heeft gemaakt hoeveel energie een apparaat mag verbruiken als het stand-by of uit staat. We geven je 5 tips om sluipverbruik te voorkomen.

24px

Duurzame verhalen

24px

logo

Samenwerkingspartners

In Purmerend en Beemster werken we samen aan een duurzame leef- en werkomgeving. Samen stimuleren en faciliteren we duurzaamheidsinitiatieven. Onze samenwerkingspartners denken mee, adviseren, stimuleren en faciliteren. Samen bereik je meer!