Eigen huis

Subsidies en regelingen

Bekijk hier van welke subsidie(s) en regeling(en) jij gebruik kunt maken voor de verduurzaming van jouw woning.

Button direct naar subsidies en regelingen

 

Voor 70 euro gratis energiebesparende producten!

Wist je dat je van de gemeente maar liefst 70 euro kunt krijgen? Voor een energiebesparende douchekop, led-verlichting, radiatorfolie, tochtstrips en meer producten die jouw energierekening verlagen. Je kunt de producten online bestellen of in de winkel kopen en het aankoopbedrag terug krijgen. Hier vind je een lijst met producten die voor deze actie aanmerking komen en alle informatie over hoe deze actie werkt. Dus vervang je oude douchekop of leg een voorraadje led-verlichting aan voor de donkere dagen. Gratis en voor niets! Wees er wel snel bij, want op=op. Deze actie is ook in de gemeente Beemster geweest, daar waren de producten binnen 4 weken uitverkocht.

24px

Logo duurzaam bouwloket

Duurzaam Bouwloket

Als particulier woningeigenaar kun je met al je vragen over duurzaam bouwen, verbouwen, energie besparen en energie opwekken terecht bij het Duurzaam Bouwloket van de gemeente. Het advies is professioneel, onafhankelijk én gratis. Ook helpt het Duurzaam Bouwloket je graag bij het vinden van passende subsidies en andere financieringsmogelijkheden.

24px

Energie uit zon

Zonnepanelen kunnen een grote bijdrage leveren aan jouw energievoorziening. Schijnt de zon, dan draaien ze overuren. Maar ook bij bewolkt weer en in de winter wekken ze stroom op. Gelukkig zijn zonnepanelen de laatste jaren een stuk goedkoper geworden. Lees hier meer over het aanschaffen van zonnepanelen.

Energie uit zon

24px

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonatlas laat je in één oogopslag zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, wat het kost en wat het oplevert. De zonatlas is een gratis, onafhankelijke site van de provincie Noord-Holland.

Geen geschikt dak?

Is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen? Energiecoöperatie Zon op Purmerend organiseert regelmatig zonnepanelenprojecten. Daarmee kun je samen met anderen investeren in zonnepanelen op daken van andere gebouwen. Zo loopt op dit moment het project Zon op De Beuk. Van de ruim 1.000 beschikbare certificaten van het zonnedak op de sporthal, zijn er nog maar enkele tientallen beschikbaar.

 

24px

Groen dak

Een groen sedumdak ziet er niet alleen heel mooi uit, het heeft ook veel duurzame voordelen. In de zomer is het met zo’n dak binnen een stuk koeler. Maar sedum neemt ook veel water op. Dit ontlast de riolering, en het draagt bij aan de biodiversiteit. Op dit moment kun je bij de gemeente Purmerend en de gemeente Beemster zelfs subsidie aanvragen voor de aanleg van een sedumdak. In Klein Where werden met deze subsidie maar liefst 16 groene daken tegelijk aangelegd. Lees hier het inspirerende interview met bewoner Henny.

Wil je gratis en onafhankelijk advies over een groen dak? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket van de gemeente.

Groen dak

24px

Vergunning nodig

Vergunning nodig?

Voor het plaatsen van zonnepanelen heb je meestal geen vergunning nodig. In deze folder kun je eenvoudig zien of je voor het plaatsen van jouw panelen, collectoren of turbine een omgevingsvergunning nodig hebt. Neem bij twijfel contact op met de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente. Meer informatie vind je ook op de gemeentelijke website.

24px

Aardgasvrij wonen

In 2050 moet heel Nederland gasvrij zijn. Is jouw woning niet aangesloten op de BioWarmteCentrale van StadsVerwarming Purmerend? En wil je nu al helemaal geen aardgas meer als energiebron gebruiken? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket van de gemeente. Zij geven je graag onafhankelijk én gratis advies over de mogelijkheden. De eerste woningeigenaren in de proeftuin Purmerend Gasvrij gingen je voor.

Kosten verwijderen gasafsluiting sinds 1 maart volledig vergoed

Sinds 1 maart 2021 hoef je als consument niet meer te betalen voor het afsluiten van het gas. De kosten voor het laten verwijderen van de gasaansluiting door de netbeheerder worden per direct volledig vergoed. Dat scheelt al gauw 700 tot 800 euro.

gasvrij

24px

24px

24px

24px