Eigen huis

Subsidies en regelingen

Bekijk hier van welke subsidie(s) en regeling(en) jij gebruik kunt maken voor de verduurzaming van jouw woning.

Button direct naar subsidies en regelingen

 

24px

logo duurzaam bouwloket

Duurzaam Bouwloket

Inwoners van de gemeente Purmerend kunnen met al hun vragen over het energiezuinig, comfortabel en duurzaam maken van hun woning terecht bij het Duurzaam Bouwloket (DBL). Het advies van DBL wordt gefinancierd door de gemeente en wordt daarom gratis en onafhankelijk aangeboden. 

24px

Energie uit zon

24px

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonatlas laat je in één oogopslag zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, wat het kost en wat het oplevert. De zonatlas is een gratis, onafhankelijke site van de provincie Noord-Holland.

Geen geschikt dak?

Is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen? Energiecoöperatie Zon op Purmerend organiseert regelmatig zonnepanelenprojecten. Daarmee kun je samen met anderen investeren in zonnepanelen op daken van andere gebouwen. Op dit moment zijn alle projecten vol, maar op de website kun je je voor toekomstige projecten wel vast, geheel vrijblijvend, inschrijven op de wachtlijst.

 

24px

Groen dak

Een groen sedumdak ziet er niet alleen heel mooi uit, het heeft ook veel duurzame voordelen. In de zomer is het met zo’n dak binnen een stuk koeler. Maar sedum neemt ook veel water op. Dit ontlast de riolering, en het draagt bij aan de biodiversiteit. Op dit moment kun je bij de gemeente zelfs subsidie aanvragen voor de aanleg van een sedumdak. In Klein Where werden met deze subsidie maar liefst 16 groene daken tegelijk aangelegd. Lees hier het inspirerende interview met bewoner Henny.

Wil je gratis en onafhankelijk advies over een groen dak? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket van de gemeente.

Groen dak

24px

Vergunning nodig

24px

Aardgasvrij wonen

In 2050 moet heel Nederland gasvrij zijn. Is jouw woning niet aangesloten op de BioWarmteCentrale van StadsVerwarming Purmerend? En wil je nu al helemaal geen aardgas meer als energiebron gebruiken? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket van de gemeente. Zij geven je graag onafhankelijk én gratis advies over de mogelijkheden. De eerste woningeigenaren in de proeftuin Purmerend Gasvrij gingen je voor.

Kosten verwijderen gasafsluiting sinds 1 maart volledig vergoed

Sinds 1 maart 2021 hoef je als consument niet meer te betalen voor het afsluiten van het gas. De kosten voor het laten verwijderen van de gasaansluiting door de netbeheerder worden volledig vergoed. Dat scheelt al gauw 700 tot 800 euro.

gasvrij

24px

24px

24px

24px