Eigen monument

Subsidies en regelingen

Bekijk hier van welke subsidie(s) en regeling(en) jij gebruik kunt maken voor de verduurzaming van jouw woning.

Button direct naar subsidies en regelingen

 

Duurzame maatregelen in huis. Ontvang tot 70 euro terug of bestel tot 70 euro gratis online!

Heb je interesse in gratis kleine energiebesparende maatregelen in huis, bijvoorbeeld ledverlichting, een waterbesparende douchekop of radiatorfolie? Dat kan eenvoudig met een energievoucher van de gemeente. Daarmee kun je tot 70 euro terug ontvangen. Of bestel tot 70 euro aan energiebesparende producten gratis online! Deze nationale subsidieregeling is (op dit moment) alleen voor huiseigenaren en loopt nog tot 31 maart 2021.

Helaas is deze subsidieregeling voor Beemster niet meer beschikbaar omdat het subsidieplafond is bereikt.

24px

Logo De Groene Menukaart

Monument verduurzamen

Woon je in een monumentaal pand en wil je verduurzamen? Vaak wordt gedacht dat heel veel niet kan of mag. Toch valt dat in de praktijk mee. De samenwerkingspartner van het Duurzaam Bouwloket van de gemeente, De Groene Menukaart (kies als gemeente ‘Beemster en Purmerend’) is gespecialiseerd in het verduurzamen van historische panden en adviseert je graag onafhankelijk en gratis. Met de zelfscan van De Groene Menukaart ontdek je zelf online snel welke maatregelen bij jouw monument passen. Ook de toolkit erfgoed helpt bij duurzame verbouwing van monumenten.

24px

Vergunning bijna altijd nodig

Staat je woning geregistreerd als gemeentelijk- of rijksmonument? Neem dan altijd contact op met de erfgoedadviseur van de gemeente via vergunning@purmerend.nl. Doe dit voordat je jouw plannen helemaal hebt uitgewerkt en zakelijke verplichtingen aangaat. De gemeente kan adviseren welke duurzaamheidsmaatregelen bij het monument mogelijk zijn en aangeven wanneer je een omgevingsvergunning moet aanvragen. Meer informatie daarover vind je ook op de de gemeentelijke website.

Vergunning nodig

24px

Eenhoorn

24px

24px

24px

24px

24px

24px

24px