Eigen monument

Subsidies en regelingen

Bekijk hier van welke subsidie(s) en regeling(en) jij gebruik kunt maken voor de verduurzaming van jouw woning.

Button direct naar subsidies en regelingen

 

Voor 70 euro gratis energiebesparende producten!

Wist je dat je van de gemeente maar liefst 70 euro kunt krijgen? Voor een energiebesparende douchekop, led-verlichting, radiatorfolie, tochtstrips en meer producten die jouw energierekening verlagen. Je kunt de producten online bestellen of in de winkel kopen en het aankoopbedrag terug krijgen. Hier vind je een lijst met producten die voor deze actie aanmerking komen en alle informatie over hoe deze actie werkt. Dus vervang je oude douchekop of leg een voorraadje led-verlichting aan voor de donkere dagen. Gratis en voor niets! Wees er wel snel bij, want op=op. Deze actie is ook in de gemeente Beemster geweest, daar waren de producten binnen 4 weken uitverkocht.

24px

Logo De Groene Menukaart

Monument verduurzamen

Woon je in een monumentaal pand en wil je verduurzamen? Vaak wordt gedacht dat heel veel niet kan of mag. Toch valt dat in de praktijk mee. De samenwerkingspartner van het Duurzaam Bouwloket van de gemeente, De Groene Menukaart (kies als gemeente ‘Beemster en Purmerend’) is gespecialiseerd in het verduurzamen van historische panden en adviseert je graag onafhankelijk en gratis. Ook de toolkit erfgoed helpt bij duurzame verbouwing van monumenten.

24px

Vergunning bijna altijd nodig

Staat je woning geregistreerd als gemeentelijk- of rijksmonument? Neem dan altijd contact op met de erfgoedadviseur van de gemeente via vergunning@purmerend.nl. Doe dit voordat je jouw plannen helemaal hebt uitgewerkt en zakelijke verplichtingen aangaat. De gemeente kan adviseren welke duurzaamheidsmaatregelen bij het monument mogelijk zijn en aangeven wanneer je een omgevingsvergunning moet aanvragen. Meer informatie daarover vind je ook op de de gemeentelijke website.

Vergunning nodig

24px

Eenhoorn

24px

24px

24px

24px

24px

24px

24px