TIP van de maand: Bespaar energie met radiatorfolie

Wist je dat veel warmte van radiatoren verloren gaat via de buitenmuren? Met radiatorfolie kun je dit tegengaan. Een kleine maatregel waarmee je direct veel energiekosten kunt besparen!

Warmteverlies door straling

Een radiator straalt aan twee kanten warmte uit. Aan de ene kant de kamer in, en aan de andere zijde tegen de binnenkant van de muur. Veel warmte verdwijnt hierdoor in de massa van je muur. Het maakt overigens niet uit of de gevel geïsoleerd is of niet. Met radiatorfolie bespaar je altijd energie!

Eenvoudig zelf aanbrengen

Radiatorfolie is gewoon te koop bij de bouwmarkt en eenvoudig zelf te bevestigen. Dit kan aan de muur, maar het is mooier én effectiever om de folie aan de achterzijde van de radiator zelf te plakken. Let er wel goed op dat de tape die je hiervoor gebruikt voldoende hittebestendig is. Er is overigens ook folie te koop die je simpel kunt bevestigen met magnetische strips.

Direct aan de slag

Zien hoe eenvoudig het is om de folie aan te brengen? Bekijk het filmpje van Milieu Centraal. En radiatorfolie is goedkoop. Je merkt het dus snel in je portemonnee.

Radiatorfolie