Gratis advies voor ondernemers voor duurzamer bedrijfsvervoer

Breikers helpt werkgevers in de Metropoolregio Amsterdam bij de overstap naar slimme en duurzame mobiliteit en logistiek. Eline Langeveld, adviseur bij Breikers, legt uit: "Breikers is een stichting die volledig gesubsidieerd wordt door de rijksoverheid. Hierdoor kunnen we ondernemers kosteloos en onafhankelijk adviseren over de verduurzaming van hun mobiliteit of beter gezegd hun vervoer. Denk daarbij aan woon-werkverkeer van de werknemers en het eigen wagenpark."

Kosten besparen

"Ondernemers moeten kunnen ondernemen, zeker in deze voor veel ondernemers moeilijke tijd" vervolgt Eline. "Dan staat verduurzaming van het vervoer niet hoog op de agenda, terwijl hier vaak wel kosten bespaard kunnen worden. Veel ondernemers zijn zich daar niet van bewust."

Amsterdam emissieloos, wat betekent dat?

De gemeente Amsterdam staat vanaf 1 januari 2025 alleen uitstootvrij vervoer binnen de ring A10 toe. Eline: "Dit kan grote gevolgen hebben voor ondernemers in Purmerend en Beemster. Ben je bijvoorbeeld schilder en werk je regelmatig voor klanten in Amsterdam, dan kun je daar straks niet meer met je benzineauto naartoe. Maar denk ook aan toeleveranciers. Je kunt daarop anticiperen door bij de vervanging van je bedrijfswagen nu al over te stappen op elektrisch. Wist je dat de gemeente Amsterdam nu een subsidieregeling heeft waar ook ondernemers uit Purmerend en Beemster die veel in Amsterdam werken, gebruik van kunnen maken? En ook bij de rijksoverheid kun je subsidie aanvragen voor de aanschaf en lease van nieuwe emissieloze bedrijfswagens. Wij van Breikers helpen graag met het aanvragen van deze subsidies."

Wat kan er nog meer?

"Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden. Hoe kun je het woon-werk verkeer van je personeel toch verduurzamen én kosten besparen als de locatie van jouw bedrijf slecht bereikbaar is met het openbaar vervoer? Hoe kun je geld besparen met bijvoorbeeld een hybride werkvorm voor je werknemers? Wij denken daar graag met de ondernemers over na. We gaan dan 1 op 1 met de ondernemer in gesprek, bieden advies op maat, uiteraard geheel vrijblijvend. Ook organiseren we regelmatig gratis bijeenkomsten, waarin we ondernemers informeren over de actualiteiten, tips & tricks geven en er alle ruimte is om vragen te stellen."

"Breikers berekent ook gratis wat elektrisch rijden voor je bedrijf oplevert", vervolgt Eline. "We bekijken welke voertuigen je gebruikt, het aantal kilometers, het laadgewicht en natuurlijk de oplaadmogelijkheden."

Waar te beginnen?

"Vaak willen ondernemers hun vervoer wel verduurzamen, hebben ze zelfs al veel in huis, maar weten ze niet waar ze moeten beginnen. Nou, gewoon. Bij ons! Wij helpen je verder."

Meer weten?

Neem dan contact met Rita van der Plas van Breikers: 06-5492 1214 of rita@wijzijnbreikers.nl.

www.wijzijnbreikers.nl

Elektrische auto's