Geen tuin?

Op een balkon is meer mogelijk dan je misschien denkt. Een paar planten in potten maken je balkon al snel gezellig en groen. Maar ook keukenkruiden, aardbei, sla, rucola, kerstomaatjes en radijs kunnen goed in potten. Heb je ruimte om planten te laten klimmen? Denk dan ook eens aan komkommers, paprika en kiwi. Nog eens lekker ook!

Onder bepaalde voorwaarden kun je ook zelf een geveltuin aanleggen. In sommige gevallen kun je hiervoor in Purmerend zelfs budget van de gemeente krijgen. Neem wel eerst even contact op met je dorps- of wijkmanager. Dan kunnen jullie samen kijken wat wel en niet mogelijk is en of er budget beschikbaar is.

Woon je in de (nabije omgeving) van de binnenstad van Purmerend of in Zuidoostbeemster, dan kun je nu zelfs een gratis geveltuintje aanvragen bij de gemeente.

Heb je een leuk idee om samen met je buren een stukje gemeentelijk groen te onderhouden? In veel gevallen mag dat. We juichen dit soort groene ideeën juist toe! Neem voordat je aan de slag gaat wel even contact met ons op. Dan gaan we samen met je om tafel om te zien wat je plannen zijn en waar we je eventueel bij kunnen helpen.

Balkon