Kleding en interieur

Door hergebruik van spullen spaar je het milieu. Uitgekeken op je bankstel? Gun je spullen een tweede leven. Of kijk zelf of je die leuke kast of die mooie jas tweedehands kunt krijgen. En dat helemaal gratis! Neem dus eens een kijkje op gratisoptehalen.nl.

Liever in de winkel kijken? Noppes Kringloopwinkel is een begrip in Purmerend en Beemster. Je zult je verbazen over wat je hier allemaal kunt vinden voor een hele leuke prijs! En nog veel meer tips over hoe je jouw aankopen duurzaam kunt doen vind je u op de website van Milieu Centraal.

Kledingkast opruimen?
Gooi kleding en schoenen die je niet meer aantrekt niet in de afvalcontainer. In Purmerend zamelt Stichting Bim Bam twee keer per jaar huis aan huis textiel in. Ook staan er 11 speciale inzamelcontainers in de stad. In Beemster zamelt Noppes Kringloopwinkel vijf keer per jaar huis aan huis textiel in. De inzamelcontainers voor textiel vind je in Middenbeemster aan de Klaas Hogentoornlaan, de Rustenburg en op de hoek Prins Mauritsstraat/Rijperweg in Middenbeemster. Milieuvriendelijk! Ook oud, versleten en kapot textiel is welkom. Dit textiel kan prima gerecycled worden. Er wordt vilt, vulmateriaal en geluidsdemping van gemaakt.

Kinderen groeien snel en dat merk je in je portemonnee als je iedere keer nieuwe kleding moet kopen voor je kroost. Hulaaloop verhuurt kinderkleding! In Purmerend vind je bij Van Katoen aan het Waagplein superleuke tweedehands kinderkleding van een goede kwaliteit.

Bimbam