Eigen appartement

Subsidies en regelingen

Bekijk hier van welke subsidie(s) en regeling(en) jij gebruik kunt maken voor de verduurzaming van jouw appartement.

Button direct naar subsidies en regelingen


Duurzame maatregelen in huis. Ontvang tot 70 euro terug of bestel tot 70 euro gratis online!

Heb je interesse in gratis kleine energiebesparende maatregelen in huis, bijvoorbeeld ledverlichting, een waterbesparende douchekop of radiatorfolie? Dat kan eenvoudig met een energievoucher van de gemeente. Daarmee kun je tot 70 euro terug ontvangen. Of bestel tot 70 euro aan energiebesparende producten gratis online! Deze nationale subsidieregeling is (op dit moment) alleen voor huiseigenaren en loopt nog tot 31 maart 2021.

Helaas is deze subsidieregeling voor Beemster niet meer beschikbaar omdat het subsidieplafond is bereikt.

24px

 Logo-duurzaam-bouwloket

Verbouwen

Om een bestaand appartementencomplex, je eigen appartement of (etage)woning te verduurzamen loop je tegen behoorlijk wat zaken aan. Beslissingen moeten gezamenlijk met de andere eigenaren of door de Vereniging van Eigenaren genomen worden. Toch is er meer mogelijk dan je denkt. Het Duurzaam Bouwloket van de gemeente adviseert je graag! Het advies is professioneel, onafhankelijk én gratis. Ook helpt het Duurzaam Bouwloket je bij het vinden van passende subsidies en andere financieringsmogelijkheden.

24px

Vergunning nodig?

Voor het plaatsen van zonnepanelen heb je meestal geen vergunning nodig. In deze folder kun je eenvoudig zien of je voor het plaatsen van jouw panelen, collectoren of turbine een omgevingsvergunning nodig hebt. Neem bij twijfel contact op met de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente. Meer informatie vind je ook op de gemeentelijke website.

Vergunning nodig

24px

Gasvrij appartement

Gasvrij appartement

In 2050 moet heel Nederland gasvrij zijn. Dat klinkt mooi, maar is dat wel haalbaar voor een appartementencomplex? Wist je dat je maatregelen kunt treffen om je voor te bereiden op een aardgasvrij gebouw, ook als er geen meerderheid in de VvE is? Ook hier adviseert het Duurzaam Bouwloket van de gemeente je graag, professioneel, onafhankelijk én gratis.

24px

24px

24px

24px

24px

24px

24px