Eigen appartement

Subsidies en regelingen

Bekijk hier van welke subsidie(s) en regeling(en) jij gebruik kunt maken voor de verduurzaming van jouw appartement.

Button direct naar subsidies en regelingen

Voor 70 euro gratis energiebesparende producten!

Wist je dat je van de gemeente maar liefst 70 euro kunt krijgen? Voor een energiebesparende douchekop, led-verlichting, radiatorfolie, tochtstrips en meer producten die jouw energierekening verlagen. Je kunt de producten online bestellen of in de winkel kopen en het aankoopbedrag terug krijgen. Hier vind je een lijst met producten die voor deze actie aanmerking komen en alle informatie over hoe deze actie werkt. Dus vervang je oude douchekop of leg een voorraadje led-verlichting aan voor de donkere dagen. Gratis en voor niets! Wees er wel snel bij, want op=op. Deze actie is ook in de gemeente Beemster geweest, daar waren de producten binnen 4 weken uitverkocht.

24px

 Logo-duurzaam-bouwloket

Verbouwen

Om een bestaand appartementencomplex, je eigen appartement of (etage)woning te verduurzamen loop je tegen behoorlijk wat zaken aan. Beslissingen moeten gezamenlijk met de andere eigenaren of door de Vereniging van Eigenaren genomen worden. Toch is er meer mogelijk dan je denkt. Het Duurzaam Bouwloket van de gemeente adviseert je graag! Het advies is professioneel, onafhankelijk én gratis. Ook helpt het Duurzaam Bouwloket je bij het vinden van passende subsidies en andere financieringsmogelijkheden.

24px

Vergunning nodig?

Voor het plaatsen van zonnepanelen heb je meestal geen vergunning nodig. In deze folder kun je eenvoudig zien of je voor het plaatsen van jouw panelen, collectoren of turbine een omgevingsvergunning nodig hebt. Neem bij twijfel contact op met de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente. Meer informatie vind je ook op de gemeentelijke website.

Vergunning nodig

24px

Gasvrij appartement

Gasvrij appartement

In 2050 moet heel Nederland gasvrij zijn. Dat klinkt mooi, maar is dat wel haalbaar voor een appartementencomplex? Wist je dat je maatregelen kunt treffen om je voor te bereiden op een aardgasvrij gebouw, ook als er geen meerderheid in de VvE is? Ook hier adviseert het Duurzaam Bouwloket van de gemeente je graag, professioneel, onafhankelijk én gratis.

Kosten verwijderen gasafsluiting sinds 1 maart volledig vergoed

Sinds 1 maart 2021 hoef je als consument niet meer te betalen voor het afsluiten van het gas. De kosten voor het laten verwijderen van de gasaansluiting door de netbeheerder worden per direct volledig vergoed. Dat scheelt al gauw 700 tot 800 euro.

24px

24px

24px

24px

24px

24px

24px