Eigen appartement

Subsidies en regelingen

Bekijk hier van welke subsidie(s) en regeling(en) jij gebruik kunt maken voor de verduurzaming van jouw appartement.

Button direct naar subsidies en regelingen

 

24px

 Logo-duurzaam-bouwloket

Verbouwen

Om een bestaand appartementencomplex, je eigen appartement of (etage)woning te verduurzamen loop je tegen behoorlijk wat zaken aan. Beslissingen moeten gezamenlijk met de andere eigenaren of door de Vereniging van Eigenaren genomen worden. Toch is er meer mogelijk dan je denkt. Het Duurzaam Bouwloket van de gemeente adviseert je graag! Het advies is professioneel, onafhankelijk én gratis. Ook helpt het Duurzaam Bouwloket je bij het vinden van passende subsidies en andere financieringsmogelijkheden.

24px

Vergunning nodig

24px

Gasvrij appartement

Gasvrij appartement

In 2050 moet heel Nederland gasvrij zijn. Dat klinkt mooi, maar is dat wel haalbaar voor een appartementencomplex? Wist je dat je maatregelen kunt treffen om je voor te bereiden op een aardgasvrij gebouw, ook als er geen meerderheid in de VvE is? Ook hier adviseert het Duurzaam Bouwloket van de gemeente je graag, professioneel, onafhankelijk én gratis.

Kosten verwijderen gasafsluiting sinds 1 maart volledig vergoed

Sinds 1 maart 2021 hoef je als consument niet meer te betalen voor het afsluiten van het gas. De kosten voor het laten verwijderen van de gasaansluiting door de netbeheerder worden per direct volledig vergoed. Dat scheelt al gauw 700 tot 800 euro.

24px

24px

24px

24px

24px

24px

24px